Mand idømt tre et halvt års fængsel for net-voldtægter af børn

En 43-årig mand fra Sæby er mandag eftermiddag blevet idømt tre et halvt års fængsel for over internettet at have medvirket til voldtægter af filippinske børn.

En 43-årig mand fra Sæby skal tre et halvt år i fængsel for at have medvirket til seksuelle overgreb på filippinske børn. Det er dommen, efter at manden mandag var for retten ved Retten i Hjørring.

Manden tilstod i retten, at han i perioden fra januar til august 2014 over internettet bestilte voldtægter af børn i Filippinerne. Overgrebene er angiveligt gået ud over børn mellem seks og 12 år.

Den 43-årige Mikkel Tüschow Petersen har ikke haft fysisk kontakt med børnene, men han er dømt efter straffelovens bestemmelse om medvirken til en forbrydelse. Han har fra sit hjem i Sæby set overgrebene blive begået. Her har han fulgt med direkte via internettet.

Han er desuden dømt for blufærdighedskrænkelse og for at besidde børnepornografisk materiale.

Anklageren i sagen krævede manden fængslet i tre et halvt år, mens mandens forsvarer talte for tre års fængsel.

- Jeg er tilfreds med, at retten var enig i, at der også skal ses med stor alvor på medvirken til overgreb, der foregår via internettet, og der derfor er idømt en længere frihedsstraf, siger anklager Karina Skou fra Nordjyllands Politi.

Manden udbad sig betænkningstid med hensyn til at anke dommen.


Seneste nyt

fra Nordjylland