Mand scorede bøde for at udgive sig for politi

Det er ikke helt gratis at udgive sig for at være politiet - det erfarede en 30-årig mand i retten for nylig.

Har du nogensinde overvejet, hvad det præcis koster at udgive sig for at være politiet, selv om du ikke er den glade indehaver af et politiskilt?

Det fandt en 30-årig mand fra Aalborg forleden ud af, da han sad i retten for netop dét. Og prisen lød på 2500 kroner i bøde.

Episoden, der sendte manden på anklagebænken, fandt sted i maj i år, da den 30-årige troppede op ved en bekendt kvindes dør og forsøgte at komme ind. Ifølge kvinden og et vidne, der opholdt sig i lejligheden sammen med hende, bankede det på døren, hvorefter de kunne høre manden sige: "Det er politiet".

Manden forklarede i retten, at han var dukket op ved kvindens bolig, fordi han mente, at hun og hans kæreste havde et økonomisk mellemværende, som han var kommet for at skælde ud for. Det gav dog ingen mening for kvinden, som ikke vidste, hvad han snakkede om.

I stedet anmeldte hun episoden til politiet, fordi hun følte sig truet i situationen.

Den 30-årige nægtede sig skyldig og mente, at det var kvinden selv, der havde spurgt, om han var fra politiet, før hun åbnede døren. Men dommeren valgte at tro kvindens og vidnets forklaring, og den 30-årige må nu betale bøden på 2500 kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland