Mand skal 4,5 år i fængsel for overfaldsvoldtægt

En 28-årig mand er blevet dømt for overfaldsvoldtægt i Østre Anlæg i Aalborg i april.

En mand skal 4,5 år i fængsel for at have overfaldet en kvinde i Aalborg den 20. april og for at have begået groft røveri tilbage i november 2017.

Overfaldet i Østre Anlæg skete en fredag morgen, da en kvinde var på vej til bussen. Her blev hun overmandet af den 28-årige, som holdt hende for munden og slæbte hende ind på et toilet. I den ene hånd havde manden en knækket flaskehals, som han pressede mod kvindens hals.

Manden er blevet dømt for at få kvinden til at sutte hans lem på toilettet samt at have intention om at voldtage hende ved at have samleje med hende.

Han nåede dog aldrig at gennemføre det, da to vidner havde opdaget, hvad der foregik, og bankede på døren til toilettet.

Det fortæller Mette Bendix, der er anklager ved Nordjyllands Politi.

I retten forklarede manden, at det var rigtigt, at han havde slæbt kvinden med ind på toilettet, mens hans pressede en flaskehals mod hendes hals. Han benægtede dog at have krænket kvinden seksuelt.

- Han sagde i retten, at det måske var for at røve hende – men mest af alt var det et råb om hjælp, siger Mette Bendix.

Udover episoden i Østre Anlæg blev manden også dømt for at have begået et groft røveri på Vesterbro om morgenen den 18. november 2017. Sammen med en anden mand lokkede han en mand ind i en opgang. I opgangen udsatte den 28-årige manden for vold, som medførte kraniebrud, kæbebrud og et brækket kraveben.

Han er også dømt for vidnetrusler mod manden, som blev røvet i november.

Den 28-årige blev idømt 4,5 års fængsel.


Seneste nyt

fra Nordjylland