Mange elever må også blive hjemme i dag

Politiet søger igen her til morgen efter mistænkelige genstande på TechColleges mange adresser. Det betyder, at mange elever igen må blive hjemme.

Efter en god nats søvn til både mennesker og hunde vender forsvarets ammunitionsryddere senere på morgenen tilbage til TechCollege i Aalborg. 

Her venter resten af den massive opgave med at afsøge uddannelsesinstitutionens mange tusinde kvadratmeter store bygninger for eventuelle bomber. Det sker som følge af den anonyme bombetrussel, som ledelsen på skolen i går morges modtog på mail. 

Mailen betød, at skolens ledelse i samarbejde med Nordjyllands Politi valgte at lukke og evakuere skolens mange matrikler i både Aalborg og Hobro. I løbet af dagen blev en række af skolens undervisningssteder finkæmmet af bombehunde og ammunitionsryddere iført deres 32 kilo tunge beskyttelsesudstyr. 

 
 

Omkring klokken 15 blev Aalborg Tekniske Gymnasium i Nyhavsgade og indkøbscenteret Friis frigivet, der blev ikke fundet nogen mistænkelige genstande på stedet.

Godt en time senere blev kollegiet på Østre Uttrup Vej også afsøgt og åbnet. Ved 17-tiden valgte myndighederne også at frigive afdelingen på Kirketoften i Hobro, og her er der normal undervisning fredag morgen, ligesom der også er der på Nyhavsgade (Friis) fredag morgen. 

Elever på gymnasiet i Friis får mulighed for at snakke med politiet i lokale F201 fra kl. 10.15 - 10.45 i morgen fredag d. 26. april.

Politiet er til stede begge steder, så eleverne kan få mulighed for at snakke med myndighederne om situationen. 

 
 
Foto: Rasmus Krøll

Klokken 19 blev afdelingen på Rørdalsvej genåbnet, og det betød, at elever fra skolehjemmet kunne vende hjem til deres værelser efter en midlertidig indkvartering på vandrerhjemmet, her er der også normal undervisning fredag morgen. 

Politiet indstillede ved 19-tiden arbejdet for i dag, så bombehundee kunne komme hjem og slappe lidt af efter at have arbejdet hårdt hele dagen.

Opsummering: 

Det betyder altså, at Friis, Hobro og Rørdalsvej samt kollegiet på Øster Uttrup Vej er åbnet igen.

Resten af adresserne, herunder metalafdelingen på Sigrid Undsets Vej, autoafdelingen og praktikcentret på Teglværket, agriafdelingen på Struervej og alle afdelinger på Øster Uttrup Vej inklusive HTX også er lukket i morgen, fredag.

 
 
Foto: Tommy Hald

Vedr. HTX: Undervisning på AATG-ØUV er som udgangspunkt virtuel fredag, eleverne opfordres til at holde sig orienteret via skolens intranet. 

Lokalbetjente klar til en snak fra 07:30

For at genskabe trygheden hos forældre, elever, lærere og andre, der måtte være berørt af bombetruslen, vil Nordjyllands Politi fredag morgen være til stede på Gabels Torv ved Aalborg Tekniske Gymnasium / Friis. Her kan man få en snak med lokalpolitiet og er velkommen til at stille spørgsmål. 

Det samme gør sig gældende ved TECHCOLLEGEs afdeling på Kirketoften 5, 9500 Hobro. Her vil lokalpolitiet ligeledes stå klar i morgen kl. 07.30. 

Nordjyllands Politi vil på lignende vis løbende være til stede ved skolens forskellige adresser, efterhånden som afspærringerne kan ophæves og afdelingerne kan åbnes igen.

Her til morgen har Nordjyllands Politi ikke yderligere oplysninger i sagen, men efterforskningen af de digitale spor kører for fuld skrue. 


Seneste nyt

fra Nordjylland