Mange minusser gemt i AaB overskud

AaB tjente i 2008 stort set kun penge på fodbold-delen, mens koncernen må tage store øretæver på en rækken andre sportsgrene og forretningsområder.

Champions League deltagelsen sikrer AaB Koncernen et rekordoverskud på 36,7 millioner kroner før skat i 2008. I forhold til 2007 er det en forbedring på hele 44 millioner kroner.

Eventyret i Champions League bidrager alene med 65 millioner kroner til årets resultat.

Mens AaB tjener penge på fodbold, så er der minus på alle andre områder. Det største underskud kommer fra AaB College. Her er der minus på 9,4 millioner kroner.

AaB Ishockey følger lige efter med minus på 8,3 millioner kroner efter et skidt 2008 sæson. Her var AaB favoritter til DM-guldet, men blev slået ud allerede i kvartfinalen.

I AaB Ishockey kostede manglende resultater for en måned siden sportsdirektør Ole Nielsen og træner Jens Hellgren jobbene i klubben.

I AaB Konference var der i 2008 underskud på 7 millioner kroner. Også håndbolddelen tabte millioner i 2008. Her er der minus på 5,7 millioner kroner. Det har dog umiddelbart ikke fået klubben til at holde igen. For nylig skrev AaB Håndbold kontrakt med den norske stjerne Christian Kelling.

Sidste minus i regnskabet kommer fra AaBs andel i Sportsmaster-kæden, hvor AaB ejer 50 procent. Her påvirkes AaBs regnskab med et minus på 3 millioner kroner.

- De økonomiske resultater i koncernens andre forretningsområder end fodbold har derimod været utilfredsstillende. I konsekvens heraf er der allerede gennemført en række organisatoriske og forretningsmæssige ændringer, der vil få positiv indflydelse på 2009-regnskabet, siger AaBs adm. direktør Poul Sørensen.

En af konsekvenserne er, at AaB har skåret 15 stillinger væk i administrationen. Blandt de 15 stillinger er tre direktører. Sportsdirektør i AaB Ishockey Ole Nielsen er fratrådt. Det samme er salgsdirektør Jesper Rom og marketingsdirektør Dennis Kronborg stopper seneste 30.april.


Seneste nyt

fra Nordjylland