Mange nordjyske håndværkere mister jobbet

Flere og flere håndværkere mister deres arbejde. Fagforeningerne melder om mere end en femdobling af ledige i forhold til samme tid sidste år. Og tendensen ser ud til at fortsætte.

Mange håndværkere i Nordjylland står uden job. Faktisk bliver antallet af ledige større og større hver dag. Det oplever man blandt andet hosTIB, som er fagforbundet for Træ-Industri og Byg. Her har man registreret mere end en femdobling af ledige medlemmer.

-Vi havde håbet, at det ville ebbe ud her i februar, men det går stadigvæk den forkerte vej, siger Kaj Shcou, der er Kasserer i TIB.

I januar 2009 kom der 419 nye ledige nordjyske håndværkere på listen. I den første uge i februar meldte endnu 171 sig ledige.

Sidste år havde TIB kun 200 medlemmer i Nordjylland, der stod uden arbejde, men i dag er tallet oppe på ca. 1100 i alt. Det svarer til næsten hver fjerde af TIBs samlede antal medlemmer.

For to måneder siden mistede Peter Andersen fra Aalborg sit arbejde som tømrer. Han blev fyret, fordi der ikke var stor nok tilgang af ordrer i det firma, hvor han var ansat.

- Det er det jeg vil kalde en erhvervsrisiko som hånedværker, siger Peter Andersen.

- Men når konjunkturerne er, som de er nu, er der ikke noget arbejde, og så må man jo gå hjemme, fortsætter han.

Hos TIB ser man udviklingen som foruroligende.

- Vi ser mange af vores medlemmer, der ikke har været i berøring med arbejdsløshed i 14-15 år, og nu er de rystede over, at de er blevet fyret, siger Kaj Shcou.

Den fyrede tømrer, Peter Andersen, har før stået uden arbejde. Specielt i vintermåneder har han flere gange tidligere været ledig. Han er hurtigt kommet tilbage i arbejde, men denne gang mener Peter Andersen at det bliver sværere.

- De tidligere gange har jeg været i arbejde inden en måned eller to, men det tror jeg ikke på den her gang. Denne gang kan jeg snildt komme til at gå i et halvt til et helt år, før jeg kommer i arbejde igen, siger Peter Andersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland