For mange sejler uden redningsvest

I Nordjylland er der rig mulighed for at sejle. Men en ny undersøgelse fra Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden viser, at for 45 procent af fritidsfiskere og fritidssejlere i Danmark er det ikke en selvfølge at have en redningsvest på.

Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden har lavet et ny undersøgelse, som viser, at det for 45 procent af danske fritidssejlere og fritidsfiskere ikke er en selvfølge, at de har redningsveste på, når de sejler. De 45 procent bruger enten aldrig en redningsvest, eller også bruger de den kun, når vejret er dårligt.

Tallene viser også, at hver tiende fritidsfisker og fritidsfisker har været i en livstruende situation til søs i løbet af de seneste fem år. Hos TrygFonden og Søsportens Sikkerhedsråd vil man nu sætte mere fokus på sikkerheden på havet i et nyt, treårigt samarbejde. Med samarbejdet håber man, at kunne få antallet af drukneulykker og ulykker i forbindelse med fritidssejlads til at falde.

- Det er en sejlivet myte, at drukneulykker i forbindelse med fritidssejlads sker i dårligt vejr. Langt de fleste drukner, når solen skinner, og der ikke er meget vind. Derfor er det en god idé altid at tage redningsvest på, når man færdes til søs. Hvert eneste år er der danskere, som drukner, mens de dyrker deres fritidsinteresse for sejlads eller fiskeri. De fleste dødsfald kunne være undgået, hvis de havde brugt redningsvest, siger Sten Emborg, sekretariatschef i Søsportens Sikkerhedsråd.


Seneste nyt

fra Nordjylland