Mangel på arbejdskraft og høj ledighed i Frederikshavn

 Mangel på arbejdskraft og høj ledighed i Frederikshavn

Over halvdelen af virksomhederne i Frederikshavn mangler arbejdskraft både nu og på lang sigt. Det viser en ny undersøgelse. Paradoksalt nok står kommunen samtidig med en høj ledighedsprocent.

Netop offentliggjorte tal fra LO viser, at Frederikshavn Jobcenter er ét af de dårligste i landet til at få kontanthjælpsmodtagere i arbejde. Men i Frederikshavn Kommune tager man undersøgelsen med sindsro.

- De tal er udtryk for et øjebliksbillede af gammel dato. De viser indsatsen i det første kvartal af 2007, og siden er der gjort en stor indsats for at forbedre det, så tallene ser meget anderledes ud nu, forklarer Jan Nielsen, Socialdirektør i Frederikshavn Kommune.

Den første januar i år gik kommunerne og staten sammen om jobformidlingen, og i Frederikshavn gik den omstrukturering ikke stille af sig. Blandt andet blev en chef fyret, og der var en stor udskiftning af medarbejdere.

- Den måde man arbejdede på var ikke tidssvarende, og det har man været i gang med at ligge fuldstændigt om, så den enkelte medarbejder har fået mange flere kompetencer. Medarbejderne har gjort en rigtig god indsats, og nu er vi ved at være på højde med de andre kommuner i Danmark, siger Jørn Larsen (soc.dem), Formand for Arbejdsmarkedsudvalget.

Selv om Jobcentret er blevet væsentligt bedre til at få de ledige i job, er Frederikshavn Kommune stadig en af de kommuner med den højeste ledighed. Og en helt ny undersøgelse fra Frederikshavn Erhvervsråd viser oven i købet, at over halvdelen af kommunens virksomheder faktisk efterspørger arbejdskraft.

Se mere i vores udsendelser kl. 19.15 og 22.25


Seneste nyt

fra Nordjylland