Mangel på interesse i kommunalpolitik

I øjeblikket er politikere fra landets kommuner samlet i Aalborg til kongres. Men mødet bliver holdt i skyggen af en sørgelig tendens. Stemmeprocenten til kommunalvalg og interessen for at stille op er dalende.

Ifølge samfundsforsker Johannes Andersen, så er folk i øjeblikket mere tilbøjelige til at engagere sig i enkeltsager, og udsigten til at agere skydeskive i medierne synes heller ikke særlig tiltalende. Ydermere er det blevet sværere at slå igennem.

- Kommunalpolitik er meget for talende hoveder. Man skal være rigtig god til at snakke i dag, og det er i høj grad blevet en sport for akademikere. Det vil sige, at almindelige vælgere, som ikke har en akademisk baggrund, og ikke er vant til at føre sig frem på den måde, de har også svært ved at komme ind, siger Johannes Andersen til TV2/Nord.

Fredag skal han deltage i et debatmøde ved Kommunernes Landsforenings kongres, som i øjeblikket bliver afholdt i Aalborg. 
Kommunalpolitikerne ser det som en udfordring, men retter også skytset den anden vej.

-  Det er også noget, som vi må stille krav til folk om, at hvis man vil have demokrati, så er det også noget, som folk skal leve, ikke noget, man kan kræve af andre, siger overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen (Soc.dem.), til TV2/Nord.

Om to år og 7 måneder vil det vise sig, om det er lykkes at rette op på den negative udvikling. Her er der nemlig kommunalvalg.


Seneste nyt

fra Nordjylland