Mangel på kunstgræsbaner

De nordjyske fodboldbaner er så hårdt ramte af den hårde vinter, at kunstgræsbaner er den eneste mulighed for at træne og spille. Men i Brønderslev Kommune har de ingen.

I Brønderslev Idrætsforening skulle der i weekenden have været standerhejsning for ca. 500 unge fodboldspillere, men med is på banerne blev det ikke til noget.

Brønderslev Idrætsforening har masser af unge fodboldspillere. Faktisk har klubben den største ungdomsafdeling nord for Limfjorden. Men klubben ligger i den eneste kommune i Vendsyssel, der endnu ikke har en kunstgræsbane.

I Hjørring Kommune har de til gengæld to kunstgræsbaner. Den seneste blev taget i brug i Hirtshals for halvandet år siden, og den er måske det mest betrådte areal i Hjørring Kommune i disse måneder.
Banen bliver brugt fra klokken 16-22 i hverdagene og fra 8-22 i weekenderne.

En kunstgræsbane koster mellem 3 og 4 millioner kroner. I Hirtshals blev kunstgræsbanen mulig via økonomisk hjælp fra den lokale sparekasse, og en masse frivillig arbejde.
I Brønderslev er de også klar til at yde en frivillig indsats, og håber samtidig også på økonomisk hjælp fra blandt andre Dansk Boldspil Union.

DBU har afsat 70 millioner kroner til kunstgræsbaner i hele landet. Brønderslev Idrætsforening har i alt 700 spillere, der lige nu kun kan træne indendørs.


Seneste nyt

fra Nordjylland