Mangel på uddannelsestogt kan få konsekvenser for industrien

På trods af at Skoleskibet Danmark uddanner nogle af landets mest eftertragtede skibsassistenter, har skibet kun fået penge til et enkelt uddannelsestogt i 2020.

Da Rasmus Hangaard Hansen var med Skoleskibet Danmark til OL i Rio i 2016, fik han masser af praktisk erfaring. Erfaring, som er særligt brugbar, hvis man drømmer om et arbejdsliv på havet.

- Det er vigtigt at komme ud og få praktisk erfaring. Det giver noget helt andet, når man skal ud og arbejde på et skib, siger han.

quote Alle dem, der bliver uddannet som skibsassistent, kan gå ud og finde arbejde med det samme,

Pia Ankerstjerne, Martec

Ved Martec i Frederikshavn, hvor man blandt andet uddanner skibsassistenter, oplever man, at der er stor efterspørgsel på medarbejderne i Det Blå Danmark.

Et ekstra togt vil betyde, at man vil kunne uddanne omkring 80 ekstra skibsassistenter.

- Alle dem, der bliver uddannet som skibsassistent, kan gå ud og finde arbejde med det samme, siger Pia Ankerstjerne, der er direktør for Martec.

 
 
Foto: MARTEC

Et togt er på finansloven

Pia Ankerstjerne frygter, at man med færre uddannede indenfor det maritime vil skabe et hul i fødekæden op til de videregående uddannelser.

Derfor har Martec også et stort ønske om at skaffe penge til to uddannelsestogter i 2020. Det første togt er på finansloven, men der er lang vej endnu, hvis to togter skal blive en realitet.

Det nordjyske medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, Bjarne Laustsen, håber dog på, at regeringen kan finde en løsning, så Skoleskibet Danmark kan komme afsted to gange ligesom skoleskibet Georg Stage.

- Jeg synes, det er yderst rimeligt, hvis det også gælder for Skoleskibet Danmark, siger Bjarne Laustsen.

quote Jeg synes, det er et godt formål, og jeg vil gerne se, hvad jeg kan gøre.

Ane Halsboe-Jørgensen, Uddannelses- og forskningsminister

Minister: - Jeg vil gerne se, hvad jeg kan gøre

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen fra Socialdemokratiet er enig i, at et ekstra uddannelsestogt er en god idé. Hun kan dog ikke love, at det kommer til at ske.

- Pengene er der ikke lige nu, men det stopper ikke min lyst til at prøve at finde en løsning. Jeg synes, det er et godt formål, og jeg vil gerne se, hvad jeg kan gøre, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Den udmelding glæder direktøren for Martec.

- I betragtning af, at industrien efterspørger flere unge til det blå Danmark, synes jeg, det er en god idé at køre to togter, siger Pia Ankerstjerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland