Manglende skraldespande vækker vrede

Dåser, bleer og hundelorte. Det er lige nu virkeligheden på flere strande i Frederikshavn Kommune. Her har man nemlig fjernet de normale skraldespande langs kysten i en ny "Blå Flag Strategi."

Flere sommerhusejere i Frederikshavn Kommune er frustrerede over et nyt tiltag for kommunen, der betyder, at de små skraldespande langs kysten er fjernet denne sommer.

- Tidligere var der omkring seks-otte skraldespande her på Lyngså Strand, men nu er der næsten ingen tilbage. Den nærmeste er to kilometer væk ved det blå flag. Det er simpelthen for dårligt, siger Johan Munkholt, der har sommerhus ved Lyngså Strand.

Som et led i en ny "blå flag strategi" har Frederikshavn Kommune fjernet de normale små skraldespande langs kysten for i stedet at erstatte dem med større affaldscontainere ved de blå flag. Det betyder, at afstandene til skraldeaffald kan være noget længere end før.

- Jeg tror, at det er et spørgsmål om at folk skal vænne sig til at tage deres affald med sig tilbage, når de har været ved stranden, siger Kenneth Bergen (Soc.dem), der er næstformand hos teknisk udvalg i Frederikshavn Kommune og fortsætter:

- Vi må se om der skal mere oplysning til, men jeg håber da uanset hvor turisterne kommer fra, at de er vant til at samle deres affald op og tage det med sig det rigtige sted hen, siger Kenneth Bergen.

Den melding er Johan Munkholt og de andre sommerhusejere i området dog ikke tilfredse med.

- Der er ingen turister, der gider at gå to kilometer hver vej for at aflevere en hundelort. Jeg synes simpelthen ikke, at vi kan være det bekendt, siger Johan Munkholt.