Mangler afregning for stormflod i 2006

 Mangler afregning for stormflod i 2006

Flere nordjyske husejere mangler fortsat at få deres sager behandlet efter den voldsomme stormflod i november 2006. Stormrådet erkender, at de har været for langsomme.

En dagen i november forrige år rejste havet sig en historisk hård stormflod. Mange kystnære huses kældre og stuer i blandt andet Nordjylland blev fyldt. Især ved Limfjorden og langs østkysten nord for Sæby gik det voldsomt for sig. Her halvandet år efter lever mange husejere fortsat i uvished om de kan få erstatning.

- Vi har været for langsomme, og det er vi kede af. Ikke mindst for de mennesker, der har levet i uvished, om de kunne få skaderne dækket i al den tid, siger formand for Stormrådet, Karen Westerbye-Juhl til TV2.

Ifølge hende er det ikke dovenskab men derimod manglende ressourcer, som har udløst den lange ventetid. I de tidligere år har Stormrådet typisk haft mellem 100 og 200 sager om året. Stormfloden i november 2006 gav mere end 4000 sager.

Den samlede regning for stormfloden er cirka 400 millioner kroner. De skadeslidte får i gennemsnit 100.000 kroner i erstatning.

Socialdemokraterne vil nu have økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen fra de konservative til at sikre en hurtigere sagsbehandling.


Seneste nyt

fra Nordjylland