Mange mister billet: Margrete kommer ikke til at sejle til Læsø i påsken

Skaderne på færgen Margrete er så store, at den ikke kommer til at sejle påsken. Mange kan se frem til at få påsketuren til Læsø aflyst.

Skadet skrue, skader på bunden og skæv skrueaksel. Færgen Margrete er så slemt medtaget, at mange passagerer godt kan begynde at forberede sig på, at de ikke kommer til Læsø i påsken. 

Det står klart, efter færgen er blevet undersøgt på dokken i Skagen, efter den forleden ramte en flere meter stor sten i vandet, da den var ved at lægge til i Vesterø Havn. 

- Margretes skader er nu blevet undersøgt nærmere. Hun har skade på tre blade på skruen, som i øjeblikket er til reparation ved MAN i Frederikshavn. Derudover har hun skader på bunden, som er ved at blive udbedret i dokken i Skagen. Desværre har det vist sig, at også skrueakslen er skæv, og vitale dele i propellernavet er beskadiget. Akslen er i øjeblikket ved at blive rettet op hos Marine Shaft i Hirtshals. Og der skal fremstilles nye dele til propellernavet, skriver Færgeselskabet Læsø K/S på sin hjemmeside tirsdag morgen. 

Skaderne er så omfattende, at det ikke bliver muligt at få skibet i drift inden påske, og derfor forventer man, at Margrete er ude af drift det meste af næste uge med. Man fortsætter derfor også med fem dagssejladser hele uge 17.

- Vi appellerer fortsat til, at de der på nogen måde kan udsætte deres hjemrejse til d. 24/4 eller senere, gør plads til dem, der er meget udfordret af situationen. Vi påbegynder nu fordeling af de nuværende bookinger for dagene 21/4 og 22/4 i henhold til den nye sejlplan, og håber vi kun i begrænset omfang må flytte nogle til andre dage, lyder det fra selskabet. 

Imens denne flytning foregår, er der lukket for onlinebooking i perioden 23/4-28/4, så dem der allerede har en booking fra Læsø, får første ret til de nye pladser.

- Det er desværre ikke muligt for os at tage personlige hensyn på nuværende tidspunkt. Vi fordeler pladserne, så godt vi kan, og så snart vi er færdige, vil der blive åbnet for ændringer, i det omfang det er muligt. Vi skriver igen senere i dag, så snart det er muligt at ændre sin booking, lyder det i den seneste meddelelse. 

Alle, der får tildelt et nyt afrejsetidspunkt, får direkte besked, hvis de har opgivet kontaktinformation.

- Der er begrænset kapacitet ved telefonerne, da de fleste hænder er sat i gang med den nye opgave, så ring kun vedr. d.21 og 22/4, hvis du vil flytte din booking fra Læsø til d. 24/4 eller senere. Vi modtager stadig bookinger til gående og alle kategorier fra Frederikshavn. Vi beklager meget, de gener dette må medføre. Men skal nok få alle godt hjem fra ferie igen, lover færgeselskabet. 

Den nye sejlplan for perioden 24/04-19 – 28/04-19 er således som følger:

Fra Læsø: 

  • 06.00
  • 09.40
  • 13.20
  • 17.00
  • 20.40

Fra Frederikshavn: 

  • 07.50
  • 11.30
  • 15.10
  • 18.50
  • 22.30

 


Seneste nyt

fra Nordjylland