Charmeture til børnefamilier virker

Vesthimmerlands Kommune vil trække tilflyttere til kommunen med "kommunedating". Sådanne charmeture blandt børnefamilier har tidligere givet pote i Mariagerfjord, forklarer direktør.

I Vesthimmerlands Kommune vil man øge tilflytningen ved hjælp af Kommune Match, hvor deltagerne inviteres på rundtur i kommunen.

Men konceptet er ikke nyt. I Mariagerfjord Kommune har man de sidste år inviteret tilflyttere på en charmetur, hvor deltagerne kommer på bustur rundt i kommunen. Ifølge kommunaldirektør i Mariagerfjord Kommune Torben Ladefoged har det fået flere børnefamilier til at flytte til kommunen.  

- Det er vores indtryk, at det virker. Vi kan ikke direkte se på tallene, om borgerne flytter til vores kommune, men nogen gange møder man dem, der har været med på turen, i byen. Vi har også lavet evalueringer af vores ture blandt gæsterne, og der er en reel interesse for at flytte til kommunen, siger Torben Ladefoged.

Charmeture får flere til kommunen

Mariagerfjord Kommune er ligesom Vesthimmerland og flere andre kommuner i Nordjylland pressede af urbaniseringen, hvor de unge flytter til de større byer, og her mener Torben Ladefoged, at charmeture kan være med til at vende udviklingen. 

-  Vores største fraflytningsgruppe er de unge mennesker, der flytter til uddannelsesbyerne, men den største tilflytningsgruppe er børnefamilierne, siger Torben Ladefoged.

Han peger på, at charmeturen er med til at give deltagerne et indblik i kommunen erhvervsliv, så gæsterne eksempelvis kan se, at der er gode jobmuligheder i landsdelen. Torben Ladefoged har ikke tal, der viser tilflytningen til kommunen i løbet af de seneste par år, men fortæller, at den er nogenlunde stabil i kommunen.

- Vi er pressede på vores egen demografi. Vores beboere bliver ældre og ældre, så vi er drønafhængige af, at der sker en tilflytning. Der er cirka 2.500, der flytter væk hvert år, men der et lille plus i befolkningstilvæksten, for der er endnu flere, der flytter til kommunen, siger Torben Ladefoged.

I 2015 mødte TV2 Nord nogle af tilflytterne. Se indslaget om tilflytningskampagnen herunder:


Seneste nyt

fra Nordjylland