Mariagerfjord har flest bandemedlemmer

Mariagerfjord Kommune har fået problemer med bander. I forhold til befolkningstallet er det den nordjyske kommune, der har suverænt flest af de hårde kriminelle bandemedlemmer. Derfor sætter en kommunal kontrolgruppe nu fokus på banderne.

Smukt beliggende ved Mariager Fjord, gode transport muligheder til både Aalborg og Randers - det lokker nye borgere til kommunen - desværre også det hårde kriminelle bandemedlemmer.

To nordjyske kommuner skiller sig ud, når det kommer til bandekriminalitet - i Aalborg bor 42 af de mest aktive medlemmer - nr. to på listen er Mariagerfjord med 11 bandemedlemmer, men hvis man tager befolkningstallet i betragtning kommer den sydlige fjordkommune ind på en klar førsteplads. De øvrige kommuner har hver mellem 1 og 3.

- Det er selvfølgelig overraskende, at vi er oppe på det antal. Men når man kigger på geografien, så er det nok forståeligt, siger Torben Søberg, leder af Kontrolgruppen i Mariagerfjord Kommune.

Opgørelsen fremgår af en rapport lavet af kommunens kontrolgruppe, der nu vil sætte fokus på de mest aktive bandemedlemmer ved at gå dem økonomisk efter i sømmene.

- Problemet er jo den måde, de lever deres liv på økonomisk. De lever ofte på overførselsindkomster, samtidig med at de har en anden indtægt, og har man en anden indtægt er man jo ikke berretiget til overførselsindkomst, understreger Torben Søberg.

Politiet er også opmærksomme på koncentrationen ved Mariager Fjord.

- Selvfølgelig laver de noget kriminalitet, men det er også et problem at de kan skabe frygt i sådan et lille samfund, siger
politiassistent Allan Jensen fra Nordjyllands Politis specialpatrulje i Himmerland.

Det skete netop tilbage i september i den lille by Astrup. Et 24-årigt medlem af gruppen AK81 blev gennembanket i sit hjem i forbindelse med efterårets nordjyske bandeopgør.

TV2/Nord har talt med flere borgere i byen. De er ikke decideret bange for at gå rundt i byen, men udtrykker forhåbninger om, at rockerne holder sig for sig selv.

Nu har Kommune, SKAT og politi indgået et tæt samarbejde for at gøre livet surt for de uønskede gæster

- Ser vi dem i biler, så stopper vi dem og tjekker dem, så de hele tiden føler, at vi overvåger dem, fortæller politiassistent
Allan Jensen.

Du kan se mere til historien på TV2/Nord søndag kl. 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland