Mariagerfjord Kommune går til kamp mod overvægt med nyt tilbud

Mariagerfjord Kommune er på banen med et nyt tilbud til overvægtige borger i kommunen, der ønsker at tabe sig.

Overvægtige oplever hyppigere problemer med helbredet, men det kan være svært at smide de ekstra kilo uden ordentlig vejledning og motivation.

Derfor vil Mariagerfjord Kommune nu hjælpe sine borgere på vej med et nyt tilbud, der skal guide og støtte dem, som gerne vil se et lavere tal på badevægten. 

- Vi har alle dårlige vaner, men når de dårlige vaner giver problemer med helbredet, så er det tid til at gøre noget. Derfor er jeg glad for, at vi nu har et tilbud til dem, der ønsker at blive mere fysisk aktiv i hverdagen og samtidig smide nogle tiltrængte kilo, siger Jan Andersen (DF), udvalgsformand i sundhed og omsorg i Mariagerfjord Kommune. 

Udvalgsformand Jan Andersen, skoleleder for LOF Mariagerfjord-Rebild Jan Vestergaard og Dorthe Lykke Olesen, udviklingskonsulent i LOFs landsorganisation og bestyrelsesmedlem i Hjerteforeningen Mariagerfjord
Udvalgsformand Jan Andersen, skoleleder for LOF Mariagerfjord-Rebild Jan Vestergaard og Dorthe Lykke Olesen, udviklingskonsulent i LOFs landsorganisation og bestyrelsesmedlem i Hjerteforeningen Mariagerfjord
Foto: Mariagerfjord Kommune

Tilbuddet bliver kaldt for Vanebryderne og starter op til januar tre steder i kommunen. Deltagerne i Vanebryderne mødes ni gange over 3-4 måneder, hvor der indimellem er indlagt såkaldte refleksionsuger, som skal skabe rum til at arbejde med omlægningen af livsstilen. 

Forløbet indeholder forskellige motionsaktiviteter og madværksted, så deltagerne bliver inspireret til at spise mere groft og grønt i hverdagen. Alle deltagere modtager også et motionskort, som under forløbet giver fri adgang til motionsaktiviteter i den hal, hvor de er tilmeldt. 

- Essesen i kurset er fællesskaber, mere viden og inspiration, som skal danne baggrund for nye vaner og ikke mindst fastholdelse af de ny vaner, siger Dorthe Lykke Olesen, som er udviklingskonsulent i Liberalt Oplysnings Forbund (LOF), der er med til at afvikle kurserne. 

Planen er, at Vanebryderne skal udbredes til hele landet, men det første hold starter i Mariagerfjord Kommune.

31,8 procent af borgerne i Mariagerfjord Kommune er overvægtige. 

Du kan finde et tilmeldingslink på LOF's hjemmeside


Seneste nyt

fra Nordjylland