Mariagerfjord Kommune tilbyder landmænd gratis økologi-tjek

Efterspørgslen efter økologiske varer er stigende, og derfor vil Mariagerfjord Kommune nu have flere konventionelle landmænd til at se på, om det kan betale sig for dem at blive økologer.

I dag er det cirka ti procent af de fødevarer, som kommer op på kassebåndet i supermarkedet, der er økologiske. Økologisk Landsforening spår dog, at danskernes forbrug af økologiske fødevarer vil stige markant i fremtiden, og derfor prøver Mariagerfjord Kommune nu at imødekomme den forventede efterspørgsel på økologiske varer.

Kommunen vil i samarbejde med Økologisk Landsforening tilbyde de konventionelle landmænd i Mariagerfjord Kommune et gratis omlægningstjek, som skal vise, om det kan betale sig for dem at lægge om fra konventionel til økologisk produktion. Det skriver Økologisk Landsforening i en pressmeddelelse.

- Vi ved, at det økologiske marked er i solid vækst, og at der er god økonomi for landmændene i økologien. Vi anser økologien som et område for erhvervsudvikling, og vi ønsker at give de af kommunens landmænd, der har interesse, mulighed for at få et nuanceret overblik over deres landbrugs perspektiver i en økologisk version, siger Jørgen Ussing, der er Natur og Miljøchef i Mariagerfjord Kommune.

Et økologisk omlægningstjek består i et besøg af en landbrugsfaglig økologikonsulent, som sammen med landmanden gennemgår gårdens produktions- og afsætningsmæssige potentiale i en økologisk version.

- Det er ganske uforpligtende, og det giver landmanden et bedre overblik over, hvad økologisk landbrug er for en størrelse, og om han eller hun kan se sig selv og sin bedrift i det. Vi får tit aflivet en del myter om økologien, og det viser sig ofte, at mange landbrug kan få en god forretning ud af omlægning til økologi. Driver man landbrug i naturfølsomme områder, er det ofte også lettere at få et økologiske landbrug uden pesticider og kunstgødning til at gå hånd i hånd med diverse miljøkrav, siger Jens Peter Hermansen, der er økologikonsulent i Økologisk Landsforening.

Det er Fonden for Økologisk Landbrug, der finansierer omlægningstjekkene, som derfor er gratis for både den enkelte landmand og kommunen. Landmændene i Mariagerfjord Kommune vil i den kommende tid blive kontaktet med henblik på at få lavet et øko-omlægningstjek.


Seneste nyt

fra Nordjylland