Mariagerfjords arbejdspladser skal i form med kollegamotion

I løbet af arbejdsdagen sidder vi for meget ned - 46 procent af os sidder ned i mere end 8 timer på en hverdag. Men mange af os vil faktisk gerne oftere væk fra stolen og have en mere aktiv hverdag.

Derfor skyder Dansk Firmaidrætsforbund sammen med Mariagerfjord Kommune samt Hobro Firma og Familieidræt gang i et initiativ, der skal hjælpe lokale arbejdspladser i Mariagerfjord og omegn med at få mere motion i hverdagen - både før, i og efter arbejdstiden.

For 14 år siden blev Rikke Line Klockars-Jensen ansat som projektleder på et kommunalt forsøgsprojekt: Motion på Arbejdspladsen, der skulle motivere og inspirere til fysisk aktivitet i løbet af en arbejdsdag.

- Jeg husker tydeligt, da jeg skulle forelægge projektet over for politikere, chefer og embedsmænd. Selvom projektet var besluttet og pengene afsat, så skulle jeg igen og igen argumentere for, hvorfor det var en god idé at forebygge inaktivitet på arbejdspladserne. Det delte virkelig vandene dengang, fortæller Rikke Line Klockars-Jensen, der i dag arbejder som udviklingskonsulent i Dansk Firmaidrætsforbund.

I dag oplever Rikke Line Klockars-Jensen, at situationen er en helt anden.

- I dag spørger arbejdspladser og kommune ikke hvorfor, men hvordan. De efterspørger helt konkret viden og værktøjer til, hvordan de griber motion på arbejdspladsen an. Så jeg og mine kolleger i Dansk Firmaidrætsforbund får nu spørgsmål om: Hvordan kommer vi i gang? Hvilke aktiviteter kan få alle på arbejdspladsen med? Hvor lang tid skal vi bruge? Hvordan undgår vi, at nogen medarbejdere bliver stødt? Og skal det være i eller efter arbejdstiden?, siger Rikke Line Klockars-Jensen.

Nu inviterer Dansk Firmaidrætsforbund, kommunen og firmaidrætsforeningen med Rikke Line og udviklingskonsulenterne Rikke Døssing og Morten Andersen i spidsen de lokale arbejdspladser i Mariagerfjord kommune indenfor for at give hjælp til og svar på deres mange spørgsmål. Der skal gøres op med inaktiviteten og de alt for mange stillesiddende timer. Alle fra arbejdspladser i Mariagerfjord kommune kan tilmelde sig uddannelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland