Maries mor løber stafet for livet

Lene Kragelunds (tv) 10-årige datter døde af kræft for to år siden. I dag deltager Lene i Stafet for Livet sammen med veninden Betina Larsen (th), der også har haft kræft. Foto: Michael Schmidt Thomsen

De giver håb til dem der kæmper og de mindes dem der tabte kampen. 1300 deltagere der alle har haft kræft tæt inde på livet deltog i dag i Stafet for livet i Aalborg.

Hvis der er noget der er urimeligt i den her verden, så er det når børn får kræft. Det ved Lene Kragelund fra Støvring. For to et halvt år siden døde hendes 10-årige datter Marie af leukemi.

- Hun sad i kørestol de sidste to år af hendes liv det meste af tiden, men hun var ikke bleg for at vi skulle deltage i alt hvad der rørte sig, så hun ville have elsket at være med i dag, fortæller Lene Kragelund.

Løb for livet varer 24 timer. Banen i Kildeparken er godt 900 meter lang. Deltagerne samler penge ind og de går til kræftforskning.

Midt i sorgen over tabet af datteren Marie, fik Lene Kragelunds veninde Betina Larsen også kræft. Betina har netop fået en længe ventet besked.

- Jeg afsluttede mit kemoforløb for en måned siden, og for en uge siden blev jeg erklæret rask. Livet fantastisk og jeg elsker det. Derfor er jeg megaglad, siger Betina Larsen, mens hun går rundt på ruten med sin veninde Lene Kragelund.

Det er anden gang der er Stafet for Livet i Aalborg. Der er 42 hold med og hvert hold skal døgnet igennem have mindst en deltager ude på ruten. Lene Kragelund tager gerne nattevagten.

- Der er en særlig stemning om natten, lidt eftertænksomt måske. Det betyder meget at være med her, men det er ikke trist, sier Lene Kragelund.

Flere nyheder fra TV2 Nord