Marinus valgt ind to gange

Den nordjyske folketingspolitiker Morten Marinus fik ved menighedsrådsvalget stemmer nok til to mandater. Foto: Johnni Isaksen

Folketingsmedlemmet Morten Marinus stillede op på sin egen liste ved menighedsrådsvalget, og han fik stemmer nok til to mandater.

Det var ved valget til Saltum-Alstrup menighedsråd, at den folketingspolitikeren fra Dansk Folkeparti fik den imponerende store andel af stemmerne. Morten Marinus stillede op på listen Kirke & Sogne Aktivitet, som fik 107 stemmer, hvilket svarer til en tredjedel af alle stemmer, mens Sognelisten fik 214 stemmer.

- Jeg er utroligt glad for den store opbakning, vælgerne har vist mig, og jeg er meget tilfreds med valget, siger Morten Marinus.

Der skulle i alt vælges seks medlemmer, og dermed har Morten Marinus altså sat sig på to madater. Og da han var alene på listen, har han altså et mandat i overskud. Ifølge valgloven går det ekstra mandat til den anden liste, som dermed får fem medlemmer valgt ind.

- Det er jeg nu ikke så ærgerlig over. Jeg glæder mig bare over at være genvalgt, siger Morten Marinus.

Årsagen til, at Morten Marinus stillede op på den alternative liste, var at han oprindeligt var opstillet som nummer syv på Sognelisten. Det ville betyde, at han ike kunne blive valgt ind i menighedsrådet, og efter 16 år i rådet var han ikke klar til at træde tilbage.

Men det betyder ikke, at der nu bliver krig i menighedsrådet.

- Det kommer til at køre som det altid har gjort. Vi vil fortsat være enige om, hvordan vi skal gøre tingene i sognet, siger Morten Marinus.

Menighedsrådsvalget i Saltum-Alstrup havde en ganske pæn valgdeltagelse på 33,16 procent.

Flere nyheder fra TV2 Nord