Maritim uddannelse i Skagen og Frederikshavn får kvalitetsstempel

Den maritime uddannelse Martec har mandag fået en såkaldt institutionsakkreditering, og det blev fejret med pølser og Cocio.

Efter flere års arbejde med at forandre og optimere kvalitetsarbejdet på Martec, kom det eftertragtede kvalitetsstempel endelig. Martec har modtaget en positiv institutionsakkreditering, og kan i fremtiden dermed selv sikre at uddannelserne har den rette kvalitet og relevans.

- Det har været et hårdt, spændende og langt forløb, som har stået på i snart 3 år. Derfor er det også en stor forløsning, at vi endelig kom over mållinjen. Martec bestod med bravur, og der er god grund til at være stolte af det flotte resultat, som vi nåede i fællesskab, siger direktør på Martec, Pia Ankerstjerne.

Alle videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark skal bestå en såkaldt institutionsakkreditering. Derigennem vurderes det, om uddannelsesinstitutionen har en stærk og godt forankret kvalitetssikringspolitik og -strategi, samt god kvalitetsledelse og organisering. Samtidigt skal kvalitetssystemet sikre, at uddannelsernes vidensgrundlag, niveau, indhold og relevans er tilstrækkelig.

Ikke en sovepude
Selvom Martec nu er positivt akkrediteret, er det ikke ensbetydende med, at de vil hvile på laurbærrene.

På Martec er de opsatte på, at arbejde kontinuerligt med at udvikle kvaliteten af undervisningen, og de uddannelser der udbydes på det maritime uddannelsescenter, der har til huse i Frederikshavn og Skagen. Målsætningen er, og har altid været, at udbyde relevante maritime uddannelser af høj kvalitet.

- Med dette statslige kvalitetsstempel i hånden får Martec nu muligheden for at oprette nye uddannelser og nye uddannelsesudbud, når disse er prækvalificeret og godkendt, samt at foretage justering af eksisterende uddannelser, siger vicedirektør på Martec, Brian Thomsen.

Den glædelige nyhed blev fejret med pølser og Cocio til alle ansatte og studerende på Martecs tre afdelinger. Køen til pølsevognen strakte sig langt ned af gangene. Der var store smil da direktør, vicedirektør og uddannelsesleder bidrog til festen ved at servere drikkevarer til studerende og ansatte på Hånbækvej.


Seneste nyt

fra Nordjylland