Markant færre juleindbrud i Nordjylland

Antallet af indbrud henover julen er gjort op. I Nordjylland er juleindbruddene faldet med to tredjedele i forhold til sidste år.

De fleste nordjyder er nu vendt hjem fra juleferie, og langt færre end de forrige år er kommet hjem til en endevendt bolig.

Nordjyllands Politi har nemlig kun fået 40 anmeldelser om indbrud fra den 20. december til den 27. december. I samme periode sidste år modtog Nordjyllands Politi 117 anmeldelser. Det svarer til et fald på to tredjedele i forhold til sidste år.

- Vi har haft rigtig stor fokus på indbrudsområdet. Det har vi haft lige fra starten af året. Hvis de her tal fortsætter året ud, vil vi have de laveste indbrudstal i ti år for kredsens vedkommende, og det håber vi, vil lykkes, siger politikommissær ved Nordjyllands Politi, Sune Myrup.

quote Hvis de her tal fortsætter året ud, vil vi have de laveste indbrudstal i ti år.

Sune Myrup, politikommissær, Nordjyllands Politi

Årsagerne til det markante fald af indbrud henover julen kan være mange, mener Nordjyllands Politi. Én af dem kan være, at politiet har sat ekstra ind på at fange indbrudstyvene i år og få dem bag tremmer.

- Vi har anholdt rigtig mange personer og fængslet dem for de her indbrud, og det mener vi også, har en effekt på området, siger Sune Myrup.

Derudover har Nordjyllands Politi brugt nogle af de efterforskere og politifolk, der har siddet ude på nærstationerne, blandt andet i Hirtshals, til at styrke indsatsen mod indbrud i den nordlige del af regionen. For at sikre den sydlige del af regionen mod indbrud har de oprettet en ekstra indbrudsgruppe i Himmerland, og alt dette giver resultater.

- Ud over vi har kredsgruppen, som sidder på politigården i Aalborg, så har vi også nogle lokale grupper, der målrettet arbejder på det område. Det kan vi se en tydelig effekt af, siger Sune Myrup.

På trods af Nordjyllands Politi har modtaget markant færre anmeldelser end sidste år, er det svært at sammenligne tallene med hinanden, da forskellige faktorer kan spille ind, understreger politiet.

- Julen ligger anderledes i år, end den har gjort de andre år. Der er ikke så mange sammenhængende fridage. Det betyder måske, at der er nogen, der bliver hjemme ved deres bopæl i år, siger Sune Myrup.

Politikommisæren nævner også bedre nabohjælp som én anden årsag til, at indbruddene henover julen i år er faldet så markant.  

På landsplan ser det også godt ud. I år har Rigspolitiet registreret omkring 875 indbrud fra den 20. december til den 27. december. Det er cirka 35 procent færre anmeldelser end sidste år, oplyser Rigspolitiet.


Seneste nyt

fra Nordjylland