To markbrande ved Hobro: Høst i brakmark sendte brandmænd på overarbejde

Foto: Arkivfoto. TV MIDTVEST.

16 mand og syv køretøjer er fredag aften i gang med at efterslukke en stor markbrand ved Vebbestrup lidt nord for Hobro.

Fredag aften er Nordjyllands Beredskab i Rebild og Mariagerfjord kommuner travlt beskæftiget med to markbrande sydvest og nord for Hobro.

Det fortæller indsatsleder René Nikolajsen. 

Læs også Stor markbrand ved Hjallerup truede hus og skov

- Vi har nok at se til lige nu. Vi er 16 mand og syv køretøjer ude ved en stor brand på en mark ved Vebbestrup, og så har jeg et par mand nede ved Hvornum, hvor det også brænder, siger René Nikolajsen.

Værst har det stået til ved Vebbestrup. Her gik der ved 17-tiden ild i en brakmark, som en landmand var ved at slå ned for at høste foder til sine køer. På grund af den friske vind spredte ilden sig hurtigt, og derfor var den også nået ud til et naturområde tæt ved marken, før beredskabet nåede frem.

- Det er heldigvis lykkedes os at begrænse ilden til den her mark og det lidt mosede område ved siden af. Det lykkedes os lige akkurat at redde den hvedemark, der ellers lå i vindretningen, siger René Nikolajsen.

Nu er ilden under kontrol, men indsatslederen vurderer, at det vil tage yderligere halvanden time at have vandet området godt igennem, så man er sikker på, at der ikke gemmer sig flere gløder i græsset.

Ved Hvornum var resterne af et sankthansbål blusset op igen og have antændt det græsområde, det stod på, fortæller indstatslederen. Her havde det dog ikke udviklet sig så voldsomt.

Flere nyheder fra TV2 Nord