Martec har fuldt hus

I alt 127 nye studerende tager i august hul på en maritim eller polyteknisk uddannelse på Martec i Frederikshavn. Det er et historisk højt antal.

127 nye studerende tager i august hul på uddannelsen til maskinmester på Martec i Frederikshavn. Oveni kommer 64 skibsassistenter og 19 nye studerende på HF-Søfart.

Det er flotte tal for Martec, og der er faktisk tale om et historisk højt antal nye studerende for den Frederikshavnske læreranstalt.

- Vi er rigtig glade for at de unge vælger de maritime uddannelser til, da de i høj grad efterspørges af virksomhederne. Det er naturligvis også dejligt at så mange unge har valgt Martec som studiested. De får muligheden for at studere i en region, hvor den maritime branche er i rivende udvikling, og hvor virksomhederne har tradition for at engagere sig i og påvirke deres uddannelser, lyder det fra direktør Pia Ankerstjerne.

Hun sætter på forhånd et job i udsigt til næsten alle de nye studerende. Ledigheden blandt maskinmestre er nemlig stort set ikke-eksisterende, og det samme billede gør sig gældende i de øvrige søfartserhverv.


Seneste nyt

fra Nordjylland