Martec og Skagen Skipperskole går sammen

Martec og Skagen Skipperskole søger minister om lov til at blive slået sammen til en skole.

Det Blå Vækstteam har netop fremlagt deres anbefalinger til regeringen, og anbefaler blandt andet, at der skal være øget fokus på kompetencer og viden som grundstof for væksten i Det Blå Danmark.

Desuden understreges det i rapporten, at vækstdriverne er de regionale maritime miljøer. På den baggrund er sammenlægningen af MARTEC og Skagen Skipperskole helt i tråd med Vækstteamets anbefalinger.

- Vores uddannelsesinstitutioner har en mangeårig tradition for at arbejde sammen, og vi ønsker at styrke de maritime uddannelser i Nordjylland endnu mere - til fælles bedste. Derfor er vi gået skridtet videre og vil skabe en stærk sammenlagt institution, der som den eneste uddannelsesinstitution i Danmark, udbyder maritime uddannelser til alle funktioner i skibene til gavn for både uddannelserne og den maritime klynge i Nordjylland og i Danmark, siger Pia Ankerstjerne, der er direktør på MARTEC.

Forstander for Skagen Skipperskole, Anders Andersen, er ligeledes glad for sammenlægningen.

- Vi har netop modtaget den endelige godkendelse af skibsføreruddannelsen og er dermed en "rigtig" navigationsskole. MARTEC har fra 1. januar 2018 mulighed for at udbyde grunduddannelsen som skibsassistent, og med sammenlægningen er paletten dermed fuldstændig. Det er vigtigt at understrege, at skipperuddannelserne, både til handel og fiskeri også bliver styrket ved en sammenlægning. Fordi sammenlægningen netop giver styrke og kvalitet til samtlige uddannelser, siger han.

De unge i Nordjylland kan fremover, hvis de vil, starte på en maritim grunduddannelse og fortsætte hele vejen og blive færdig som skibsfører eller dimittere med en professionsbachelor som maskinmester. Skulle lysten være til mere, er der også mulighed for at afslutte med en kandidatoverbygning for eksempel på Aalborg Universitet.

Den nye sammenlagte institution kommer til at hedde MARTEC - maritime and polytechnic university college - med afdelinger i Frederikshavn og Skagen, suppleret med Skoleskibet DANMARK. MARTEC vil udvikle et stærkt internationalt anerkendt maritimt og polyteknisk uddannelsescenter, og med den samlede institution etableres en bredere kontaktflade til ind- og udland, som vil gøre det lettere at indarbejde ny viden i uddannelserne og tilpasse uddannelserne til erhvervets aktuelle behov.

Beslutningen er truffet af de to bestyrelser, som nu søger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind om at godkende sammenlægningen.

 

MARTEC

MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder skibsassistent, HF-søfart, skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst eller fiskerskipper, styrmand og skibsfører uddannelserne. MARTEC administrerer også Skoleskibet DANMARK og driver en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland