Massefyring på Coloplast

240 medarbejdere på Coloplast-virksomheden i Thisted skal i løbet af tre år reduceres til 150.

Coloplast har i dag har varslet fyringer. Virksomheden tilpasser med egne ord arbejdsstyrken i Thisted og Mørdrup i Nordsjælland over de næste tre år. I alt skal 700 medarbejdere på de to virksomheder skæres ned til 400.

Endnu er ingen ansatte blevet afskediget, men virksomheden oplyser til TV MIDTVEST, at de første afskedigelser vil finde sted i løbet af foråret 2016.

- Vi forventer at en del af de afskedigelser kan håndteres gennem naturlig afgang, men der vil også blive tale om deciderede fyringer af fastansatte i Thisted, forklarer Oliver Johansen, der er forsknings - og udviklingsdirektør i Coloplast.

Og medarbejderne er i chok.

- Som medarbejdere er vi jo skuffede over, at der er så mange opsigelser på vej. Det skaber noget utryghed, fordi man kommer til at gå i en længere periode og ikke vide, om man er købt eller solgt eller hvordan ens videre arbejdsliv kommer til at se ud og forme sig, og det betyder jo noget for den enkelte medarbejder, siger fællestillidsmand i Coloplast i Thisted, Torben Rasmussen.

Der er nu blevet nedsat en arbejdsgruppe bestående af tillidsrepræsentanter, ledelse og HR, der skal sikre en respektfuld proces i de kommende måneder.


Seneste nyt

fra Nordjylland