Massefyringer hos dagplejere

Aalborg Kommune må sige farvel til mere end 100 dagplejere. Det er et drastisk faldende børnetal som er årsagen.

Borgerne i Aalborg Kommune får alt for få børn, og det går ud over kommunens dagplejere. Der er allerede fyret 50, og godt 100 mere kan regne med en fyreseddel i år og til næste år.

- Vi landets største og bedste dagpleje i Aalborg Kommune, og jeg er rigtig ked, at vi nu må sige farvel til så mange dygtige og engagerede medarbejdere, siger rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Mai-Britt Iversen.

I 2011 blev der født 200 færre børn i Aalborg Kommune, og den tendens fortsætter i følge prognoserne i både 2012 og 2013.

- Når der er 200 børn færre betyder det, at 50 dagplejere er til overs. Det er den situation, vi er i, siger Mai-Britt Iversen.

Rådmanden lover dog, at kommunen vil gøre alt for at få de fyrede medarbejdere tilbage i arbejde. Det skal ske ved både jobrotation, efteruddannelse og ansættelser andre steder i kommunen.

Men hos FOA Aalborg, som organiserer dagplejerne, tvivler man på, om det kan lykkes, som situationen ser ud.

- Med det nye budget bliver der også skåret på andre af børneområderne, så der bliver virkelig kamp om stillinger, siger Jytte Christensen, som er sektorformand i FOA Aalborg.

Når fyringsrunden er overstået, er der godt 800 dagplejere tilbage i Aalborg Kommune.


Seneste nyt

fra Nordjylland