Siemens skærer dybt: Massefyringer i Aalborg

Siemens Gamesa i Aalborg står overfor en stor fyringsrunde. Virksomheden skal skille sig af med op imod 250 ansatte.

Ifølge TV2 Nords oplysninger er forhandlingerne i gang om, hvem der skal afskediges og hvor mange det drejer sig om på fabrikkerne i Aalborg og i Brande.

I en skriftlig information, sendt til medarbejderne, som TV2 Nord har fået adgang til, står der:

I dag den 26. september 2019 er der afholdt et indledende møde med Hovedsamarbejdsudvalget (HSU) samt de lokale samarbejdsudvalg (SU) i henholdsvis Brande og Aalborg. Derfor kender vi endnu ikke det præcise antal afskedigelser, fordelingen af disse samt tidspunktet for, hvornår forhandlingerne forventes afsluttet. Vi gør, hvad vi kan, for at nå til enighed om en samlet aftale så hurtigt som muligt og indenfor udgangen af oktober. På nuværende tidspunkt forventer vi at skulle sige farvel til op mod 600 af vores kolleger i Danmark.

- Motivationen er ikke særlig høj for at arbejde lige nu. Vi går bare rundt og snakker - nogen græder. Vi vidste godt, at det ville komme, men vi havde ikke regnet med, at det var så mange, fortæller en anonym ansat hos Siemens i Aalborg til TV2 Nord.

- Vi får mere at vide i næste uge. Men jeg håber bare, at så mange som muligt kan blive fritstillet - det vil være det mest humane, fortæller den anonyme Simens-ansatte.

Af en tidsplan, der er vedhæftet den mail, TV2 Nord er i besiddelse af, fremgår det, at der går højst 21 dage fra de første forhandlinger til de sidste - og herefter vil der gå højst 10 dage før de berørte medarbejdere modtager deres opsigelse. I hele perioden vil Siemens Gamesa undersøge mulighederne for genplacering af medarbejdere.

- Det er skrækkeligt for de mennesker der mister deres arbejde, og det er aldrig rart - heller ikke at være en blandt mange. Det kommer til at gå hårdt ud over de timelønnede, siger Benny Vinther Jensen, gruppeformand for Industri i 3F Aalborg til TV2 Nord.

- De har afskediget omkring 100 over de seneste tre måneder, og nu kommer der op imod 250 på én gang, og det er ikke det nemmeste i forhold til at få dem alle sammen i arbejde igen. Vi må erkende, at det gik bedre end forventet sidste gang, men der var der også mere opgang. Det står lidt mere stille i industrien lige nu. Dem der kan noget indenfor byggeriet skal nok få noget igen, men dem der kun har erfaring fra industrien kan godt få det svært, uddyber han.

Ifølge Benny Vinther Jensen indleder 3F forhandlinger med Siemens torsdag i næste uge.

Siemens Gamesa begrunder fyringerne med, at virksomheden skal have styrket sin produktportefølje og konkurrenceevne i Danmark. I Aalborg betyder det konkret at produktionen af landvindmøller stoppes, mens der altså stadig vil blive produceret havvindmøller.

- Vi beklager at måtte sige farvel til gode og værdsatte kolleger, og vi gør vores yderste for at hjælpe vores berørte medarbejdere videre på den bedst mulige måde. Disse tiltag er nødvendige for at håndtere et stadig mere konkurrencepræget marked på en ansvarlig måde, siger Andreas Nauen, administrerende direktør for Siemens Gamesa Renewable Energy i Danmark i en pressemeddelelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland