Masser af røg fra brændende vaskemaskine: Beboere evakuerede hinanden

Foto: Arkivfoto. TV MIDTVEST.

Beboerne i en etageejendom i Hjørring hjalp mandag aften hinanden ud af bygningen, da der udbrød brand i kælderen.

Umiddelbart var der ikke den store fare på færde, da en vaskemaskine i en etageejendom på Kongensgade i Hjørring mandag aften brød i brand.

Alligevel sørgede beboerne i ejendommens fem lejligheder for at evakuere hinanden, da de opdagede røgen. Og dén handling høster nu stor ros hos indsatsleder Thomas Dybro fra Nordjyllands Beredskab.

- Det er virkelig godt gået, at beboerne i ejendommen på den måde sørger for hinanden, når sådan noget sker. Heldigvis stod vaskemaskinen i kælderen bag en lukket dør, og vi fik hurtigt ilden slukket. Så der var ikke på den måde fare for nogen, men det var godt tænkt af dem alligevel, siger Thomas Dybro.

Vaskemaskinen udviklede en tæt sort røg fra brændende plastic og elinstallationer. Så de fremmødte brandfolk måtte bruge lidt tid på at lufte godt ud i både kælderen og opgangen.

Og efterfølgende blev der også tid til at tage en snak med beboerne om at investere i røgalarmerne.

- Det var mest unge mennesker, der boede der, og det var altså ikke dem alle sammen, der havde røgalarmer i deres lejligheder. Men hvis det her var sket om natten, var det jo ikke sikkert, de ville have kunnet reagere på samme måde. Så vi fik en god dialog om nødvendigheden af røgalarmer, siger Thomas Dybro.

Hverken beboere eller lejligheder tog skade i forbindelse med branden. Det er endnu uvist, hvorfor vaskemaskinen antændte ild.

Flere nyheder fra TV2 Nord