Massive besparelser i Mariagerfjord: Skal finde 123 millioner kroner

Mariagerfjord Kommune står overfor en stor økonomisk udfordring. Kommunen skal spare 42 millioner kroner mere end forventet – i alt skal der findes besparelser for 123 millioner kroner.

Først troede Økonomiudvalget i Mariagerfjord, at der ville mangle 30 millioner kroner i budgettet for 2019. På et ekstraordinært møde i juli blev tallet rettet til 81 millioner kroner, fordi det stod klart, at kommunen ville få 51 millioner kroner mindre i tilskud og udligning end forventet.

Nu viser det sig, at tallet er endnu højere. Mariagerfjord Kommune står nu overfor at skulle finde besparelser for i alt 123 millioner kroner.

Torsdag morgen er der inviteret til pressemøde om kommunens økonomi, og indtil da er Mariagerfjord Kommunes økonomidirektør, Kim Jacobsen, meget fåmælt omkring situationen.

- I morgen bliver der informeret om, hvad grunden er, og hvad den videre proces bliver, siger økonomidirektøren.

Økonomiudvalget i Mariagerfjord Kommune skal onsdag holde møde, og i dagsordenen for mødet er den økonomiske situation udpenslet.

Her står der, at der siden det ekstraordinære møde i juli, hvor besparelsen blev hævet til 81 millioner kroner, er konstateret yderligere udfordringer.

Medfinansieringen af sundhedsvæsenet bliver 11 millioner kroner dyrere end forventet, fordi der er øget aktivitet på området. Udvalget for Arbejdsmarked og Uddannelse har ikke nået målsætningen, og derfor mangler der 14 millioner kroner i budgettet i år 2019 og årene frem. Og så er handicapområdet også udfordret.

I alt betyder det et samlet minus på cirka 123 millioner kroner. Det svarer til knap fem procent af Mariagerfjord Kommunes nettobudget, som er på omkring 2,6 milliarder kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland