Massivt flertal stemmer for fusion

Det blev et rungende ja til fusionen mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank, da aktionærerne i Nordjyske Bank torsdag eftermiddag afgav deres stemme.

Som selvstændig bank er Nordjyske bank fortid.

Sådan blev resultatet, da aktionærerne i Nordjyske Bank torsdag stemte ja til fusion mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank på en ekstraordinær generalforsamling.   

Efter tre timer var hele 97 procent af stemmerne for fusionen.

- Når der opstår nye situationer, så opstår der nye muligheder, og vi kan se at der er rigtig gode muligheder i sådan en fusion, siger Mads Hvolby, der er bestyrelsesformand i Nordjyske Bank.

Ifølge fusionsaftalen mellem de to banker får Nordjyske Bank lov at beholde sit navn - ligesom bankens fakkellogo skal være nyt fælleslogo.

- Vores kunder vil stadig gå ind i den samme filial og snakke med den samme søde venlige medarbejder, som de hidtil har gjort, siger Mads Hvolby.

For hver to Nordjyske Bank-aktier, som aktionærerne ejer, modtager de ved fusionen én ny aktie i Ringkjøbing Landbobank. Ligesom aktionærerne også får en kontant betaling på ni kroner per aktie i Nordjyske Bank.

- Det er godt for aktionærerne i Nordjyske bank at de endelig får en ordentlig kurs for deres aktier, siger Peter Knudsen, der er direktør i Frederikshavn.

Fusionen er kun betinget af en tilladelse fra Finanstilsynet, der formentlig foreligger fredag.


Seneste nyt

fra Nordjylland