Mathias jubler: Fejrer førtidspension med stjerneskud

Næsten fem års kamp er slut. Mathias Søndergaard er tilkendt førtidspension af Rebild Kommune. - Nu skal vi videre i livet, lyder det fra hans far.

En BMX-ulykke i foråret 2011 blev skæbnesvanger for Mathias Søndergaard. Han blev fejlopereret, da lægerne fjernede del af hans rygsøjle gennem maven, og adskillige forsøg på at arbejdsprøve ham er slået fejl og har forværret hans tilstand. 

Siden har han kæmpet en svær kamp mod systemet. Rebild Kommune nægtede at give ham førtidspension og insisterede på at afprøve alle muligheder, inden de torsdag på et rehabiliteringsmøde gav Mathias Søndergaard og hans far, Lars, ret i, at Mathias aldrig kommer tilbage på arbejdsmarkedet. 

Men følelsen af at have vundet en langstrakt sag var ambivalent for Mathias og hans far. 

- Det er jo ikke noget at fejre - at ens snart 21-årige søn aldrig bliver rask nok til at arbejde. Det er jo mange år, som er taget fra hans  ungdom på grund af ulykken. Men vi blev da utroligt glade, da kommunen fortalte den gode nyhed. Vi måtte begge have brillerne af for at tørre øjnene. Om aftenen købte vi store stjerneskud og sov de næste 40 timer i træk. Så hårdt har det været at vente på afgørelsen, fortæller Lars Søndergaard. 

Mathias har tidligere fået afslag på ansøgningen om førtidspension både hos kommunen og Ankestyrelsen, og derfor var Lars Søndergaard da også parat til at gå hele vejen og søge om fri proces til et civilt søgsmål og kæmpe sagen gennem Folketingets ombudsmand. 

- Den kamp indstiller vi nu. Med afgørelsen slipper Mathias for at skulle spekulere over sin økonomi og de stirrende blikke, han har mødt, når han har bevæget sig ud. Kampen er slut, og nu skal vi nyde, at foråret er på vej, jubler Lars Søndergaard. 


Seneste nyt

fra Nordjylland