Matte mestre dagen derpå

AaB-holdet mødte fredag eftermiddag op til let træning dagen efter den store mesterskabstriumf og efterfølgende fejring til den lyse morgen.

Selvfølgelig skinnede solen. Og selvfølgelig så næsten alle spillerne klatøjede ud, da de fredag omkring klokken 14 dukkede op til deres første træning som danmarksmestre. Træning og træning er måske så meget sagt, for da AaB-spillerne et kvarter i tre kom ud fra en forlænget omklædning, samlede de sig i første omgang i en cirkel på træningsbanen. Efter lidt snakken
frem og tilbage vendte de sig ud mod de cirka 100 fremmødte tilskuere og klappede taktfast, hvilket selvfølgelig omgående blev gengældt.

Spillernes trætte ansigter var en naturlig konsekvens af, at de lige så naturligt havde festet igennem i Aalborg natten til fredag.

- Det er så småt begyndt at sive ind, hvad vi har præsteret, og det er utrolig stort. Det er en hel trup, der står bag, kollektivet har vundet guldet. Det er en af de ting, AaB står for. Det er ikke kun individer. Kollektivet styrer tingene, sagde angriberen Simon Bræmer, inden truppen begav sig ud på en let løbetur i et så adstadigt tempo, at en vittig sjæl mente, at sportsdirektør Lynge Jakobsen kunne føre feltet an.

Jo, der blev skam joket en del på sådan en dagen derpå, men forude venter ganske alvorlige tider. AaB skal om et par måneder forsøge at komme i Champions League for anden gang i klubbens
historie.

- Det er noget af det største at spille Champions League. Det er kun de færreste, der får lov til det, også i dansk fodbold, hvor der kun er en enkelt plads. Så det er kæmpestort, sagde SAS Ligaens topscorer, Jeppe Curth, som er fortrøstningsfuld trods træner Erik Hamréns afgang sammen med flere stamspillere.

- Selvfølgelig bliver der nogle udskiftninger, så vi skal have nogle gode garderinger. Men det er jeg sikker på, at Lynge nok skal finde. Og vi har før vist, at når profiler smutter, så tager andre over, sagde Jeppe Curth.

Senere fredag gik turen for anden gang på under et døgn i åben bus gennem Aalborgs gader, inden truppen skulle til modtagelse på rådhuset. Allerede søndag venter Lyngby på udebane i SAS Ligaen.

/ritzau/

TV2/Nord har været med til både træning og sejrsparade - se med i udsendelsen kloken 19.30


Seneste nyt

fra Nordjylland