Medier ignorer nordjysk kultur

Det er tilsyneladende svært at få mikrofonen til at række hele vejen over Storebælt. En række af de store nordjyske kulturinstitutioner mener at de landsdækkende medier ignorer den nordjyske kultur i en uforskammet grad.

Nibe Festivalen 2011. 14.000 glade mennesker fester til tonerne af verdensnavnet Kaiser Chiefs. I Jyllandsposten, BT, Politiken, Ekstra Bladet, Berlingske Tidende og landsdækkende TV2 og DR gav det lige præcis nul omtale. Ingen landsdækkende medier dækker festivalen.

- Taget i betragtning at de samme medier sender så mange journalister til Roskilde Festivalen, at de af og til laver historier om det, så burde man vel også kunne sende bare en enkelt journalist til provinsen, siger den daglige leder af Nibe Festival, Peter Møller Madsen.

Juni 2011. Som det eneste sted i Skandinavien giver Sting en koncert med Symfoniorkester i Aalborg. Igen er der ingen landsdækkende medier, der dækker det.

- Det er meget dårligt, og det er hele vejen rundt. Det er som om Nordjylland ikke eksisterer, siger en meget skuffet Ernst Trillingsgaard, direktør i Aalborg Kongres og Kultur Center.

Hos Politiken, Danmarks førende kulturavis, forstår man ikke kritikken.

- Vi dækker det der foregår , også i det nordjyske, som har et niveau, en interesse og en relevans, siger avisens kulturredaktør, Anita Bay Bundegaard.

Niveau, interesse og relevans har det gastronomiske flagskib Mortens Kro i Aalborg tilsyneladende ikke for Politiken. I 14 år har restauranten høstet anerkendelse og priser, og i 14 år har Politiken undladt at lave madanmeldelse fra restauranten.

- I betragtning af at Mortens Kro i mange andre sammenhænge tilhører de bedre restauranter i landet, så kan det virke lidt grotesk at man aldrig nogensinde har besøgt stedet, siger Morten Nielsen, indehaver af Mortens Kro. 

I deres egen stille protest har både Ernst Trillingsgaard og Morten Nielsen opsagt deres abonnementer på de landsdækkende aviser. Selvom landsdækkende aviser måske er knap så landsdækkende så bliver Peter Møller Madsen ved med at invitere de store aviser.

- Hver gang vi fortæller dem vores historie, så kommer de ti meter længere op ad Valbybakke. Til sidst kommer de vel så højt op, at de kan se over kanten, siger Peter Møller Madsen.

For år tilbage havde alle de landsdækkende aviser en redaktion i Aalborg. I dag er det kun Børsen der stadig har en fast base i Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland