Medietillæg ødelægger AAU's troværdighed

 Medietillæg ødelægger AAU's troværdighed

Som de eneste i landet får forskerne på Aalborg Universitet penge for at medvirke i medierne. Det kan måske for forskere til at udtale som noget de ikke ved nok om - for pengene skyld, mener en medieforsker.

Lektor i forvaltningsret Sten Bønsing kan stikke 25.000 kroner i lommen. Pengene har han fået af Aalborg Universitet for at udtale sig i medierne i 2008.

- Jeg har det fint med at få penge. Jeg bruger dem til at købe tøj for og til at rejse for, siger Sten Bønsing.

Aalborg universitet har i alt givet de ansatte 400.000 kroner i medietillæg i 2008. Men tillægget skader universitetets troværdighed, mener man både på Århus og Syddansk Universitet.

- Hvis man kan slå tvivl om forskernes motivation for at udtale sig, så undergraver vi os selv. Det er problematisk, siger medieforsker fra Syddansk Universitet Peter Bro.

Rektor på Aalborg Universitet Finn Kjærsdam indførte medieordningen som et ulempetillæg for at bruge meget tid på pressen. Universitet vil gerne så meget som muligt i medierne for at tiltrække sponsorer og nye studerende.

- For nogen af de ansatte foregår det hver dag. Så bliver det en ulempe, hvor de kan sige, at det har de ikke tid til. Det vil jeg helst undgå.

Peter Bro frygter at medietillægget kan få forskere til at udtale sig om noget de ikke ved nok om, men det afviser Sten Bøsning.

- Det ville være fagligt selvmord, hvis jeg udtalte mig om noget jeg ikke ved noget om. Så det er der ikke risiko for, siger Sten Bønsing.


Seneste nyt

fra Nordjylland