Megalastbiler til Hjørring

Megastore lastbiler - de såkaldte modulvogntog - må kun køre på udvalgte veje. Men nu forsøger en vognmand at overbevise Hjørring Kommune om, at de også skal kunne køre til Hjørring.

Med sine 25 meter er modulvogntogene temmelig store. Men de er ikke svære at styre.

- Det er ikke så svært. Man skal lige tænke over, at man skal længere frem og rundt i svingene, siger chauffør Peter Krogholm fra Sæby Godstransport.

Peters vognmand forsøger at overbevise Hjørring Kommune om fordelene ved de store lastbiler. For i dag spilder Peter hver dag kostbar tid, fordi de store lastbiler kører forbi Hjørring til Hirtshals for at blive delt på midten - for så at køre tilbage til Hjørring i to dele.

- Vi kører syv lastbiler til Hjørring hver dag. Men for hver gang, vi kører tre af de almindelige herop, kunne man nøjes med to modulvogntog, siger vognmand Claus Rye Jensen, Sæby Godstransport.

Derfor vil Sæby Godstransport gerne have lov at køre ind i rundkørslen ved motorvejsafkørsel Hjørring C og derfra til den nærliggende omkoblingsplads på Sprogøvej.

I dag må modulvognstogene køre til havnene i Hanstholm, Hirtshals, Frederikshavn og Aalborg. Dertil kommer udvalgte rastepladser, transportcentre og virksomheder. Men ingen i Hjørring.

Derfor havde Claus Rye Jensen i dag inviteret to embedsmænd til at se et modulvogntog. Og måske er der hjælp at hente.

- Stemningen var rigtig positiv. De havde prøvet at lægge det ind i deres kørekurver på papir - og det er ikke de helt store ændringer, der skal til, fortæller Claus Rye Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland