Mejeri sætter eksport-rekord

Foto: TV2/Nord

Bislev Mejeri har vendt skuden og er gået fra produktionsstop til rekordomsætning.

Arla Foods er kommet ud af 2013 med den højeste omsætning nogensinde. Regnskabet endte meget tæt på 75 milliarder i omsætning og specielt eksportmarkederne i Rusland, Kina, Mellemøsten og Afrika har drevet tallet helt derop.

På Bislev Mejeri eksporteres mere end 95 procent af produktionen og det nordjyske mejeri spiller derfor meget positivt ind i mælkegigantens resultat.

I 2013 har mejeriet sat produktionsrekord med 52 millioner kilo ost og succesen har skabt 25 nye arbejdspladser.

- Vi producerer primært smelteost og hvid ost og vores markeder er Mellemøsten, Azerbaijan og Rusland. Lige nu producerer vi alt det vi kan, 24 timer om dagen, syv dage om ugen, siger Alex Salling, mejerichef på Bislev Mejeri.

Rekordomsætningen er skabt siden 2006. Dengang var Muhammed-krisen på sit højeste og udlandet ville ikke tage imod danske mejeriprodukter. På Bislev Mejeri blev der indført produktionsstop og medarbejderne blev sendt hjem.

Produktionen kom dog i gang igen og i 2009 producerede Bislev 33 millioner kilo ost. Siden har væksten årligt været på op mod 15 procent og endte altså i 2013 på 52 millioner kilo. Et tal, der allerede er udsigt til bliver højere i 2014.

Flere nyheder fra TV2 Nord