Mekanikerlærling fra Aalborg er blandt landets bedste

Når Metalindustriens Lærlingepris uddeles mandag i Den Sorte Diamant i København, er en mekaniker fra Aalborg blandt prismodtagerne.

Mandag finder en af de vigtigste hyldester af faglært arbejdskraft sted i Den Sorte Diamant i København, hvor 25 af metalindustriens mest talentfulde lærlinge tildeles Metalindustriens Lærlingepris.

En af prismodtagerne er Kristian Filt Stokvad fra Aalborg, der har skilt sig ud blandt langt over 300 indstillede lærlinge.

Han er blevet indstillet til den fornemme pris af både sin virksomhed, STS Biler A/S og sin skole, Uddannelsescenter Holstebro.

- Kristian udviser stor selvstændighed og håndelag, og løser opgaverne med stor sikkerhed. Han er desuden en rigtig god kammerat, der aldrig siger nej, hvis andre mangler hjælp, lyder det blandt andet i indstillingen.

Selv tror Kristian Filt Stokvad, at han får prisen, fordi han har været en god kollega, og fordi han fik et 12-tal ved sin svendeprøve.

- Jeg skruede meget i knallerter, da jeg var yngre. Det er spændende at udføre fejlfinding, og jeg kan godt lide kontakten med kunderne. Jeg er superstolt af at få prisen, siger han.

Det er Metalindustriens Uddannelsesudvalg, der er afsender af prisen, og de mener, at der skal uddannes flere dygtige lærlinge.

- Virksomhederne er dybt afhængige af faglærte, der kan være med til at udvile produkter i et tæt samspil med andre medarbejdere. Det kan de her lærlinge, som både har vist fagligt overskud og sociale kompetencer af bedste karakter, lyder det fra Lone Folmer Berthelsen, uddannelseschef i Dansk Industri og Per Påskesen, der er forbundssekretær i Dansk Metal.


Seneste nyt

fra Nordjylland