Mekaniske problemer ødelagde finalen for Linnemann

Foto: Johnny Loix

I kampen om EM-titlen måtte Ulrik Linnemann i weekenden overdrage førstepladsen efter mekaniske problemer i finalen.

Den nordjyske rallycross-kører Ulrik Linnemann var over weekenden i aktion i årets anden afdeling af rallycross EM. Afdelingen blev kørt i Belgien, og suveræn kørsel i Portugal, der sikrede Ulrik Linnemann feltets førsteplads var der masser at forsvare i weekendens løb.

Det hele kunne dog nemt være endt alt for tidligt, for efter en hæderlig placering i første kvalifikationsheat måtte nordjyske Linnemann udgå af andet heat med et beskadiget forhjulsophæng på sin Peugeot 208. 

Læs også Linnemann suveræn i Portugal: Ender øverst på skamlen

Han var heldigvis klar til start i næste kvalifikationsheat, og både her og i sidste heat var han tvunget til at levere, hvis han skulle indkassere en billet til semifinalerne. Og det gjorde han.

Q3 og Q4 blev kørt hjem med henholdsvis næst- og tredjehurtigste tid, og så var semifinalen i hus. Den var ligeså hurtigt overstået, for Linnemann vandt den. Den bedrift skulle han så bare gentage i finalen.

Desværre er mekanikken igen imod den nordjyske racerkører, der ved løbets begyndelse mister trækkraften på højre forhjul. Årsagen var en knækket trækaksel, og så måtte Ulrik Linnemann tage til takke med en skuffende sjetteplads i finalen og 18 sølle - men vigtige - point til kampen om EM-trofæet.

Ulrik Linnemann måtte med sjettepladsen også overgive føringen i EM-stillingen. Han ligger nu nummer to, inden der 30. juni skal races i Sverige i tredje EM-afdeling.