Mellemøsten inspirerer på Støvring Gymnasium

Her er elverne til en Workshop om mavedans. Foto: Adam Dam

Foto: Adam Dam

Foto: Adam Dam

Foto: Adam Dam

1 af 4

Elevrådet på Støvring Gymnasium mener, at medierne giver et skævvredet billede af mellemøsten, så det vil de gøre noget ved.

Krig, konflikter og fjendskab er ofte i fokus, når man hører om Mellemøsten, men Mellemøsten er meget mere end det. Derfor sætter eleverne på Støvring Gymnasium fredag, fokus på Mellemøsten.  De vil nuancere det billede, mange har af den del af verden. 

Den årlige temadag på Støvring Gymnasium er en, eleverne selv har arrangeret. Et temadagsudvalg har i fire måneder arbejdet med at planlægge en hel dag med fokus på at finde positive sider ved et område af verden, som oftest bliver omtalt negativt.

Eleverne på Støvring Gymnasium har i forvejen et samarbejde med unge flygtninge fra blandt andet Syrien, som de har valgt at inddrage i temadagen. Nu er der bare byttet om på rollerne.

- Når vi tidligere har haft besøg af de unge flygtninge er det os, der har vist og fortalt om vores kultur. Temadagen er en oplagt mulighed for, at de også kan fortælle os om deres liv og kultur,  siger Adam Dam, Elevrådsformand på Støvring Gymnasium.

Dagen er en blanding af foredrag og workshops, der blandt andet skal udfoldes islamisk kunst og arkitektur. Et humoristisk og anderledes indspark om Mellemøsten bliver leveret af Stand-Up komikeren Michael Schøt.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord