Højeste huspriser nogensinde: Men i Nordjylland går det den gale vej

Huspriserne i Danmark har ramt det højeste niveau nogensinde. Men som den eneste region landet falder priserne i Nordjylland.

Huspriserne er på landsplan steget med 4,2 pct. det seneste år, og dermed har den gennemsnitlige huspris nået det højeste niveau siden statistikkens start i 1992. 

Men i Nordjylland ser det helt anderledes ud. For mens samtlige andre regioner oplever prisstigninger, er huspriserne for parcel- og rækkehuse i samme periode faldet med 4,6 procent. 

- Der er fremgang på boligmarkedet over det meste af landet. Det har fået huspriserne til at stige til det højeste niveau nogensinde, så et typisk hus på 140 kvadratmeter koster ca. 1,9 mio. kroner. Prisen er dog kun lidt højere, end da huspriserne toppede før finanskrisen i 2007, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark. 

Huspriserne er de seneste fire år steget betydeligt, og i dag koster et hus ca. 350.000 kr. mere end for fire år siden. 

-De seneste fire år har flere hussalg og kortere salgstider gået hånd i hånd med stigende huspriserne. Man skal imidlertid huske på, at både lønninger og det generelle prisniveau er steget betydeligt i samme periode, så danskerne skal ikke nødvendigvis bruge en større andel af deres indkomst på boligkøb, siger Ane Arnth Jensen. 

Salget af huse er i 4. kvartal 2018 lidt højere end for et år siden, og salgstiderne er 10 dage kortere. 

Se hele statistikken her.

I december 2017 kunne man juble over høje huspriser. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland