Stadig for mange: Men indbrudstallene er faldet i Nordjylland

Der sker stadig mange indbrud, men nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af indbrud i Nordjylland er faldet.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik blev der i Nordjylland anmeldt 325 indbrud i private hjem i andet kvartal af 2019 - månederne april, maj juni. Det er 35,3 prodent færre sammenlignet med samme periode sidste år.

- I Nordjylland er indbrudsforebyggelse en meget høj prioritet. Vi har i samarbejde med flere af kommunerne igangsat en massiv præventiv indsats, hvor vi blandt andet har talt med borgerne om, hvordan de bedst indbrudssikrer deres hjem.

- Vi kan se, at indsatserne har båret frugt, og det er rigtig glædeligt, at antallet af indbrud er faldende i Nordjylland. Men der bliver stadig begået for mange indbrud, og vi fortsætter arbejdet bl.a. sammen med det nye Bo trygt!-koncept, siger Claus Serup, der er politikommissær hos Nordjyllands Politi.

TrygFonden, Realdania, Bolius og Det Kriminalpræventive Råd (DKR) står bag indsatsen Bo trygt!, der har som målsætning at reducere antallet af indbrud i private hjem fra over 30.000 til under 10.000 om året.

Rigtig mange indbrud sker i ferierne, og derfor kan det være en rigtig god idé at sikre sit hus og tilmelde sig Nabohjælp, inden man drager afsted. Der er 280.000 nabohjælpere i Danmark, og tallet stiger hele tiden.

- Der sker typisk mange indbrud i juli måned, men gode naboer er en af de bedste måder at beskytte sig imod tyven på. Naboer, der hilser på ukendte ansigter og spørger ind til deres ærinde på vejen, stresser en indbrudstyv, og vi ved, at aktiv nabohjælp kan forhindre op til hvert femte indbrud.

- Derfor er vi ekstra glade her i sommerferien for de mange nabohjælpere over hele landet, siger Emilie Birk Jørgensen, der er analytiker i Det Kriminalpræventive Råd.

Indbrudstal for Nordjylland

  • 2019 - Første kvartal: 465. Andet kvartal: 325
  • 2018 - Første kvartal: 674. Andet kvartal: 502
  • 2017 - Første kvartal: 697. Andet kvartal: 504
  • 2016 - Første kvartal: 866. Andet kvartal: 423
  • 2015 - Første kvartal: 662. Andet kvartal: 494

Seneste nyt

fra Nordjylland