Meningitis på Fjerritslev Gymnasium

En 19-årig gymnasieelev i 3.g. på Fjerritslev Gymnasium er ved at være ovenpå igen, efter han fik konstateret meningitis for knap halvanden uge siden. Ingen andre er blevet smittet.

Den 19-årige gymnasieelev følte sig sløj, da han kom hjem fra skole fredag i forrige uge.

Hans mor gik ud fra, at der var tale om en almindelig influenza, men da drengen lørdag havde det værre og havde fået pletter på hænder og arme, blev moderen nervøs, og sønnen blev indlagt med det samme på Aalborg Sygehus.

Selv om smittefaren ved meningitis er uhyre lille, tog gymnasiet alligevel deres forholdsregler og fulgte embedslægens vejledning om at informere samtlige elever og ansatte på skolen om udbruddet hos den 19-årige.

- Eleverne har taget det meget voksent og modent, og det er mit indtryk, at de har været trygge ved den information, de har fået om sygdommen. Der har ikke været nogen panik, men de har fået at vide, at de skulle søge læge, hvis de fik feber, siger rektor Per Beck og tilføjer, at der heldigvis ikke blev smittet nogen med den alvorlige sygdom.

Den 19-årige var indlagt i en uge og er hjemme igen. Rektor Per Beck fortæller, at han er træt, men har det godt efter omstændighederne.

Rektor skal mødes med familien senere i dag, og han regner med, at drengen kan starte i skole i slutningen af denne uge.

Selv om drengen er gået glip af mere end en uges undervisning, mener rektor ikke, at det kommer til at gå ud over hans eksaminer, så han skulle gerne blive student sammen med sine klassekammerater til sommer.


Seneste nyt

fra Nordjylland