Meningsmåling: Flertal vil have østforbindelse

Et flertal i en ny meningsmåling peger på en udvidelse af Limfjordstunnelen som deres foretrukne.

I en ny undersøgelse lavet af Jysk Analyse for en række organisationer, der arbejder imod en limfjordsforbindelse over Egholm, er resultaterne vand på deres mølle.

Undersøgelsen, der omfatter 540 repræsentativt udvalgte nordjyder, viser at 53 procent foretrækker en østforbindelse hvor den eksisterende tunnel udvides med et ekstra tunnelrør.

27 procent af de adspurgte foretrækker en, blandt politikere populær, vestforbindelse over Egholm, mens 20 procent af de adspurgte ikke ved hvad de vil foretrække, når og hvis Nordjylland bliver forbundet over Limfjorden endnu engang.

En af organisationerne, der har bestilt undersøgelsen er Trafikalt Folkeparti med Anders Wested i spidsen. I en pressemeddelelse skriver partiet:

- Efter at have set resultaterne af denne undersøgelse mener vi nu, at det er på tide, at politikerne skifter spor. Det kan simpelthen ikke passe, at en række centrale politikere arbejder så ihærdigt for en motorvej langs Hasseris og over Egholm, hvis befolkningen er så inderligt imod.

Undersøgelsen har en usikkerhedsgrad på fem procent.


Seneste nyt

fra Nordjylland