Mere eksport til Kina

Nordjyske virksomheder kan også få gavn af, at den kinesiske præsident lige nu er i København.

Kinas præsident Hu Jintao besøger i disse dage Danmark, og det besøg kan få positive efekter for de nordjyske virksomheder. Det mente nogle af de erhvervsledere, der torsdag var samlet i Aalborg til DI's årlige erhvervstræf.

- Det handler om at skabe relationer, og det at have haft en ministerpræsident på besøg, det kan vi jo godt regne med, at det giver opmærksomhed ude i verden og særligt i Kina, siger Henrik Sørensen, administrerende direktør Desmi i Nørresundby, som allerede har haft stor succes med handle med Kina.

Og så betyder det mindre, at præsidenten rent faktisk ikke kommer til Nordjylland under sit besøg.

- Kineserne ved ikke, hvor i Danmark, virksomhederne ligger. Det handler om, at de får øje på Danmark. Og når der først er åbnet en dør, såer det bare med at arbejde ihærdigt, siger Henrik Hagens, administrerende direktør i Støvring-firmaet Hagens Fjedre, som begynder at komme ind på det kinesiske marked.

En nordjysk virksomhed, som stort set udelukkende er baseret på eksport, er Aalborg CSP, der netop har landet en millionordre på teknologi til et solkraftværk i Indien. Det skal produceres i Kina, hvor Aalborg CSP har gode samarbejdspartnere. Virksomheden vil gerne mere ind på det kinesiske marked, og tror da også på, at det kinesiske statsbesøg kan gave relationerne. Men Firmaet ville nu gerne have været tætter på den kinesiske delegation.

- Vi har henvendt os til Udenrigsministeriet og handelskammeret og andre institutioner for at komme i kontakt med de her købelystne kinesere, men det har været uden succes, og besøget har været meget planlagt på forhånd. Så vi må selv ud i marken og få fat i ordrerne, siger administrerende direktør i Aalborg CSP, Svante Bundgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland