Vagtmand: Mere overvågning giver kæmpe arbejdsbyrde

Regeringen vil opsætte 300 overvågningskameraer i det offentlige rum. En lokal indehaver af et vagtfirma tvivler stærkt på, at det overhovedet lader sig gøre.

Statsminister Mette Frederiksen offentliggjorde onsdag en del af den sikkerhedspakke, som regeringen præsenterer i morgen. Der er et konkret forslag om, at politiet og andre myndigheder skal have lov til at sætte 300 overvågningskameraer op på udvalgte stedet i Danmark.

- Det er useriøst, fordi arbejdsbyrden med at passe 300 kameraer er enorm, siger Torben Jensen, som ejer vagtfirmaet R4U i Aalborg.

Persondataloven tvinger det nordjyske vagtfirma til at slette deres billeder hver tolvte time, fordi borgere med loven i hånden kan kræve billeder af dem udleveret, hvis de bliver gemt.

- Det betyder, at vi skal have personale til at se billederne samtidig med, at de bliver optaget, så de kan slettes hurtigt bagefter, og én mand kan ikke overvåge mere end 12 kameraer ad gangen, hvis det skal gøres ordentligt, siger Torben Jensen fra R4Y.

Regeringen vil have 300 overvågningskameraer sat op i det offentlige rum. Et lokalt vagtfirma tvivler på. at politikerne ved, hvad det kræver af arbejde og mandskab.

Med regeringens planer om 300 nye kameraer, vil arbejdsbyrden ifølge Torben Jensen hos politiet og andre myndigheder blive enorm.

- Hvis de skal lave overvågning efter reglerne i loven, så taler vi om flere hundrede fuldtidsstillinger, og det har vi ikke hørt noget om fra Christiansborg i dag, siger Torben Jensen.

Regeringen præsenterer den samlede sikkerhedspakke, som overvågningen er en del af, torsdag.


Seneste nyt

fra Nordjylland