Mere psykiatrisk hjælp til børn og unge

Pr. 1. september etableres der en Friklinik på Aalborg Psykiatriske Sygehus. Hermed øges den samlede udrednings- og behandlingskapacitet - til gavn for børn og unge, der venter på psykiatrisk hjælp.

Hen over sommeren etablerer Region Nordjylland en friklinik for børne- og ungdomspsykiatriske patienter. Klinikken placeres på Aalborg Psykiatriske Sygehus, hvor også regionens Børne- og Ungdomspsykiatriske afdeling har til huse.

Friklinikken skal medvirke til at reducere ventelister og ventetider - hvilket der fortsat er behov for.

- Allerhelst vil vi rekruttere speciallæger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk afdeling. Når det ikke er muligt i det omfang, der er brug for, er vi glade for, at vi nu på anden vis kan tilføre ekstra kapacitet, så børn og unge hurtigere kan få den hjælp, de har brug for, oplyser psykiatridirektør Per Lund Sørensen.

Han tilføjer, at alternativet i den nuværende situation ville være at indgå aftale med et privat behandlingstilbud, men her vil omkostningsniveauet pr. patientforløb typisk lægge ca. 15 % over det, som Friklinikken kan tilbyde.

- Med den valgte løsning kan vi med andre ord få mere udredning og behandling for pengene, konkluderer Per Lund Sørensen.
Per Lund Sørensen understreger, at Friklinikken er et tilbud, der gives til patienterne, og at det naturligvis er op til den enkelte familie at beslutte, om de ønsker viderehenvisning til klinikken.

Alle henvisninger skal fortsat sendes til Børne- og Ungdomspsykiatrisk afdeling, hvor der lægefagligt tages stilling til, hvilke patienter, der kan viderevisiteres til Friklinikken.


Seneste nyt

fra Nordjylland