Merete Mærkedahl vinder talentpris for sin revydebut

Hjørring Revyens debutant Merete Mærkedahl modtog søndag aften talentprisen ved Revyernes Revy.

Siden 1979 har Skuespillerforeningen hvert år fejret og hædret de danske revyer og skuespillerne, der bringer dem til live. Det er sket ved Revyernes Revy, hvor de bedste revyindslag fra hele landet er blevet fremført på scenen hvorefter en række priser til de bedste revyer og skuespillere er blevet uddelt.

I år er ingen undtagelse, og søndag bliver priserne uddelt i Cirkusrevyens telt på Bakken. Der skal findes en Årets revy, en Årets revykunstner, en Årets tekstforfatter, en komponist og så et talent.

Sidstnævnte var den første pris, der blev uddelt i teltet, og den gik til nordjyske Merete Mærkedahl, der har været en del af årets Hjørring Revy. Revyen er blevet rost til op over begge øre, og Mærkedahl, der er debutant på revyscenen, har også fået rigtig mange flotte ord med på vejen for sin præstation.

- Jeg er vildt beæret over at modtage den her talentpris, sagde Merete Mærkedahl kort efter at have modtaget prisen, til Revyernes Revy, der sendte live på Facebook fra backstage-området.

Hun kalder det fantastisk at modtage prisen, og siger, at det har været sjovt at være med i Hjørring Revyen. Samtidig afslører hun, at hendes første gang på revyscenen ikke behøves være den sidste:

- Jeg tror godt, jeg kunne finde på at være med igen, hvis der er nogen, der har lyst til at bruge mig, siger hun.

Merete Mærkedahl er bedst kendt for sin rolle som Otilia i den vanvittigt populære TV 2-serie Badehotellet, men hun har faktisk - i næsten 10 år - været en fast del af ensemblet på Aalborg Teater. Hun er født og opvokset i Nors i Thy, og TV2 Nord kom helt tæt på hende i miniserien i to afsnit Merete og Badehotellet. Du kan se begge afsnit herunder.

Bag om scenen på optagelserne af serien Badehotellet.
Bag om scenen på optagelserne af serien Badehotellet

Seneste nyt

fra Nordjylland