Messerschmidt: Karlsson bør træde tilbage

Morten Messerschmidt mener, at Rikke Karlsson efter sit partifarvel skal træde tilbage og overlade sin plads i EU-parlamentet til et medlem af Dansk Folkeparti.

Stemmeslugeren for Dansk Folkeparti ved sidste valg til EU-parlamentet fik morgenkaffen galt i halsen, da han vågnede op til nyheden om, at Rikke Karlsson har forladt Dansk Folkeparti.

- Jeg vågnede til nyheden, og jeg må indrømme, at jeg var en smule overrasket. Det er ikke mere end en lille uge siden, vi sad sammen under hyggelige omstændigheder i Strassbourg og drøftede både politik og private forhold over en middag. Jeg har slet ikke haft nogen fornemmelse af, at det her var under opsejling, siger Morten Messerschmidt, der er fortørnet over Karlssons farvel.

- Det er både meget forunderligt og uværdigt, fordi der ikke er nogen af de spørgsmål, som hun rejser i forbindelse med sin sortie, som hun ikke har fået svar på.

Rikke Karlsson begrunder sit farvel til partiet med, at hun ikke kunne få indsigt i økonomien i nogle fonde i parlamentet, som hun og resten af DF'erne er medlem af og som har Morten Messerschmidt som formand for den ene.

- I den forbindelse har Rikke rejst nogle spørgsmål for nogle måneder siden. Og derfor arrangerede jeg et møde mellem partiets generalsekretær og de andre EU-medlemmer fra Dansk Folkeparti, så de kunne få svar på alle deres spørgsmål. Mødet blev afholdt, men Rikke valgte ikke at møde op. Og derfor regnede jeg med, at den tvivl eller usikkerhed, hun havde, var afklaret, fordi hun ikke mødte op til mødet, forklarer Messerschmidt, der ikke har hørt noget fra Rikke Karlsson i den forbindelse siden.

Det lyder på Karlssons udmelding som om, at hun med en delvis indsigt i papirerne ikke kan stå inde for udgifterne. Kan du garantere, der ikke er noget at komme efter?

- Jeg er fortørnet over at blive stillet et spørgsmål, som kan insinuere, at der ikke er orden i regnskaberne. Vi har et af de største revisionsselskaber til at gennemgå vores regnskaber, og vi har aldrig nogensinde haft en anmærkning. Pengene er blevet brugt i nøje koordinering med Dansk Folkeparti, og jeg synes ærligt talt, at hvis Rikke Karlsson har nogen beskyldninger, hun vil rette mod mig, så skulle hun gøre det noget klarere, så vi kan det frem i lyset og så tage den debat. Det med at skulle acceptere sådan nogle tomme insinuationer, som hun kommer med her, det synes jeg simpelthen er uværdigt.

Rikke Karlsson har afvist alle forespørgsler om interviews på telefon, radio eller tv, så hvordan hun stiller sig overfor fremtiden som løsgænger er uklar.

Morten Messerschmidt er også forundret.

- Jeg må desværre være lige så spørgende, som du er, for jeg har intet hørt fra Rikke Karlsson. Så jeg ved slet ikke, hvad hendes ambitioner eller tankegange er i den relation. Det kommer som et lyn fra en klar himmel for mig. Det er ikke mere end en uge siden, jeg havde en hyggelig og god snak med hende, hvor hun kunne have rejst det her. Det har hun valgt ikke gøre, og derfor må jeg være dig svar skyldig. Jeg ved ganske enkelt ikke, hvad Rikke Karlsson forestiller sig.

Vi følger naturligvis sagen. Se mere i vores udsendelse i aften 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland